Dom > vijesti > Sadržaj
Kansas City Power & Light će instalirati 1000 EV punjenja stanica
- Apr 16, 2017 -

Ako bi bilo više EV stanica za punjenje, bilo bi više EV-a, argument ide. Ako je bilo više EV-ova, bilo bi više EV stanica za punjenje, pokreće kontra argument. I krug i krug idemo. Let's send some love today to people at Kansas City Power & Light, koji je pre više od godinu dana odlučio da ometa tekuću debatu i započne izgradnju infrastrukture za punjenje EV u svojoj oblasti.

KCP & L EV mreža za punjenje

KCP & L je 2015. godine odlučio da ponudi 20 miliona dolara za instaliranje 1.000 EV stanica za punjenje u i oko Kanzas Sitija. Taj program je sada gotovo potpuni i pretvorio je Kansas City u jedno od najbrže rastućih EV tržišta u Americi. "Ovde je usredsređen mali pokret u sred države", kaže Chuck Caisley, potpredsednik KCP & L's za marketing i javne poslove. "Strašno smo uzbuđeni zbog mogućnosti ovakvog prevoza, pa smo zato želeli da smo katalizirani".

Stanice za punjenje EV-a ne prelaze samo u City Hall-u ili u centre. Oni se instaliraju na radnim mestima, u garažama stanova, u prodavnicama namirnica, na gradskim parkirnim mjestima i na područjima sportskih stadiona. Ideja je da omogući ljudima da naplaćuju svoje automobile dok se bave mobilnim telefonima, uključujući se dok se bave svakodnevnim životom. Punjenje je besplatno tokom faze instalacije, ali se očekuje da će početi ovog leta prelaziti na pay-to-charge bazu.

Za KCP & L, instaliranje EV punjača je više nego čist prevoz. Radi se o ponovnom zamišljanju energetske mreže budućnosti i ne mora da gradi više elektrana. Caisley kaže da je električna mreža KCP & L's postavljena da radi na vrućim letnjim danima kada je upotreba klima uređaja maksimalna. Kao rezultat toga, sistem je nedovoljno iskorišćen za 80% vremena. Kupci su već platili električnu mrežu i elektrane. Dramatično povećanje potrošnje električne energije bi smanjilo troškove KCP & L'per-unit i moglo bi značiti niže račune snage za svoje kupce.


"Kada uključite dodatni TV u svojoj kući, to nije dovoljno za promjenu te jednačine", kaže Caisley. "Ali kada govorite o segmentu [automobilskoj industriji], to je čak 25 do 30% ukupne ekonomije i elektrifikacije, vi govorite o znatnoj količini povećane potrošnje električne energije, što znači da sada koristimo to infrastrukturu koju su kupci toliko platili mnogo efikasnije. "

Dodao je da električna energija koju kompanija prodaje stalno postaje čistija. Fosilna goriva stvaraju opadajući deo električne energije u području. Nuklearna i obnovljiva energija čine skoro polovina. "Mi samo sjedimo u Saudijskoj Arabiji ekvivalent vjetra", kaže on.

Komunalna kompanija dobila je hladan prijem u svoj program od lokalnih regulatora u Kanzasu i Missouriu. Kada je zatražio dozvolu za dodavanje 2 ili 3 centi mesečne naknade za račune potrošača kako bi pomogao u plaćanju za instaliranje i održavanje stanica za punjenje, Kansas regulatori su rekli br. Missouri tek treba da odluči o zahtevu.

David Nickel, savetnik za potrošače sa Kansas Citizens 'Utility Ratepayer Board-om, kaže: "KCP & L je svakako slobodan da pokrene bilo koji program čistog automobila koji oni žele. Pitanje postaje pitanje da li troškovi naplaćuju potrošaču ili ne. Naše preuzimanje je jednostavno ne. "Da, David, tako je. Niko u pravom smislu ne bi želeo da plati 3 centa mesečno kako bi poboljšao kvalitet vazduha i niže zdravstvene rizike podstičući upotrebu automobila sa nultim emisijama. Zašto niko nikada nije u stanju da razume ekonomsku korist koja stiče kad ljudi žive duže i zdravijeg života?

Sličan odgovor sa regulatorima koji su se održavali u Kaliforniji pre nekoliko godina. Na kraju, zakonodavci su ušli i jednostavno nadležni komunalni službi zaustavljaju blistave na nekoliko penija i započinju pružanje rješenja za smanjenje emisije emisija za zajednicu. Iznenađujuće, komunalne kompanije u Zlatnom stanju su otkrile da je zelena energija zapravo dobra za poslovanje. Koga je to izbacilo, a?


Autorsko pravo © Besen-Group Sva prava pridržana.