Dom > izložba > Sadržaj
Električno vozilo kabel za punjenje uzemljenje i nulu razlika
- Jan 21, 2017 -

Je električna oprema zaštitno uzemljenje se ne žive metalne dijelove sa metalne veze između uzemljenja za zaštitu ljudskih sigurnosti. Ako ne imaju zaštitnu uzemljenje električne opreme, ako je oštećen negdje u izolaciji električne opreme, ne bi trebalo da su optuženi dijelove može naplatiti, vjerojatno da će izazvati strujni udar.

Uzemljenje uređaj spojen kada tijelo kada dodiruje dijelove pod naponom, zbog otpora ljudskog tijela je oko 1000 ω, a otpor je samo 10 ω, i paralelno i skoro nula struje kroz ljudsko tijelo, čime se izbjegava pojava od strujnog udara nesreća. U industrijskoj kola, pogodan uzemljenje neutralne tačke ne uzemljenje trofazni četiri žice sistema.

Zaštita kola od 0 odnosi se na industriju, električni uređaj nije optužen dijelova metala povezan sa nulte linije u sistemu, kako bi se izbjegla opasnost ljudske patnje od strujnog udara. Zaštitite električne opreme na nuli kada je izolacija oštećenja, granata kada napunjena, struja kratkog spoja nulte linije formiranje puteva, brza i pouzdana oprema za zaštitu, isključite uređaj.

U praktičnoj upotrebi, zaštita nulovanje ima više prednosti nego tlo. Kada kratak dogodi, prekinuti struju, jer je faza skladu sa neutralnim kratkog spoja impedancija između malog, kratkog spoja, zaštitni uređaji i agilnost. Zaštita nula za neutralne tačke uzemljenje u niskom naponu trofazni četiri žice sistema.


Autorsko pravo © Besen-Group Sva prava pridržana.